3

Pilihan Raya Lagi (DUN Permatang Pasir)

Salam sahabat….pilihanraya lagi ! pilihanraya lagi ! pilihanraya lagi ! tapi pilihanraya kali ini , kira ok kerana kematian wakil rakyatnya Datuk Mohd Hamdan Abdul Rahman dari PAS pada 31 Julai lepas.Pilihanraya kecil DUN Permatang Pasir pada 25 Ogos ini akan menyaksikan pertarungan satu lawan satu antara calon PAS, Salleh Man – yang mempertahankan kerusi tersebut – dengan calon BN, Rohaizat Othman.

Macam-macam isu yang timbul membabitkan wakil parti yang bertanding.Tak bolehkan berkempen tanpa memburukkan orang lain erk….berkempen jer mesti masing-masing memburukkan parti lawan.Satu lagi isu di sebalik pilihnaraya kecil kali ini mengenai ahli parlimen Padang Serai N Gobalakrishnan mencetuskan kekecohan di kawasan pusat penamaan calon bagi pilihan raya kecil DUN Permatang Pasir di Institut Kemahiran Belia Negara (IKBN) di Bukit Mertajam.

Bila tengok video gelagat ahli parlimen tersebut , memang melucukan bagi aku.Adakah seperti itu perangai seorang ahli parlimen.Nak kata tidak berpendidikan….tak logik..nak kata pemikiran belum matang….tak logik….nak kata apa erk ?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sabri Ahmad

Hanya insan biasa yang mencari keredhanNya.Seorang pemain industri internet yang sedia membantu rakan-rakan yang memerlukannya.

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *