Kuasai Kontrak Kerajaan

Kelayakan Syarikat Anda

Apakah kelayakan sesebuah syarikat/kontraktor untuk menyertai perolehan kerajaan (pembelian terus, sebutharga dan tender) yang ditawarkan oleh Kementerian, Jabatan atau Agensi Kerajaan?

Syarikat perlu berdaftar dengan Kementerian Kewangan bagi membolehkannya menyertai perolehan kerajaan untuk membekalkan kerja, produk dan perkhidmatan di bawah bidang kod yang berkenaan.

Bagi syarikat yang ingin menyertai perolehan kerajaan yang melibatkan projek kerja, syarikat hendaklah berdaftar dengan Pusat Khidmat Kontraktor (PKK) / Pusat Pendaftaran Kontraktor-kontraktor Kerja, Bekalan dan Perkhidmatan Negeri Sabah (PUKONSA) / Unit Pendaftaran Kontraktor dan Juruperunding (UPKJ) dan Lembaga Pembangunan Industri Pembinaan Malaysia (CIDB) dalam kepala/kelas/gred yang berkaitan.

Mahukah anda sebuah buku yang mengajar anda menjana pendapatan jutaan ringgit? Buku yang mampu dimiliki oleh semua orang.

Murah atau mahal harganya hanya bergantung kepada siapa yang menilai. Jika mereka faham nilai yang maklumat yang dikongsikan, mereka tidak pernah berkira.

Itu belum lagi pulangan yang akan dijana dari ilmu yang diaplikasikan.

Mulakan dengan pelaburan ilmu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *